Nalazite se na:

Košarkaški turnir

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Svake posljednje subote u srpnju, na Istu se održava tradicionalni košarkaški turnir. Prvi puta je održan 1976. godine. Na tom turniru sudjeluju momčadi koje predstavljaju zadarske otoke. Turnir se održava u središnjem dijelu mjesta, na igralištu koje mještani zovu "Braskin dvor" (Bratski dvor). Igralište se nalazi ispred osnovne škole koja na žalost već nekoliko godina ne radi zbog manjka djece.

Za vrijeme turnira na Ist dođu svi, i stari i mladi, sa gotovo svih zadarskih otoka, tu sreću prijatelje i znance koje ne vide cijele godine. Dolazi se svim vrstama plovila, tako da je već dan prije cijelo mjesto na nogama!

Nakon sportskog dijela, nastavlja se fešta uz živu glazbu, koja traje duboko u noć!

Ovogodišnji turnir je završio pobjedom Poljane (otok Ugljan) u finalu protiv ekipe Ista. Uobičajeno, vrlo brzo nakon završetka turnira, zaboravilo se na košarku i sportski život, krenula je fešta koju je predvodio Zoran Jelenković sa pratećom grupom!

 

A evo dvije sličice koje pokazuju kako je to nekada izgledalo. Na prvoj slici je prizor s utakmice gornjana protiv donjana iz 1975. godine.

Ekipa Ista na svečanom defileu turnira 1976. godine.

Last Updated ( Wednesday, 29 July 2009 19:56 )