Nalazite se na: Naslovnica Ist overworld

Išćani po svitu

E-mail Print PDF
User Rating: / 19
PoorBest 
There are no translations available.

Ist je malo mjesto, sa jedva stotinjak stanovnika zimi. Međutim, izvan mjesta, u Zadru, Rijeci, Zagrebu, Francuskoj, SAD-u i drugdje, živi veliki broj Išćana više generacija. Sve o njima, njihovom životu i razmišljanjima o našem otoku, moći ćete pročitati ovdje.

Prvi koji se javio, je jedan od onih koji su najdalje od Ista. To je naš Danilo koji će i ovo ljeto doći na Ist, on živi u Kanadi!

 

Javila mi se i Belinda Segarić iz Los Angelesa. Planira doći na Ist, i to na dulje razdoblje!

 

Tu je i Annemarie Segarić Garcia iz New Yorka. Što ona radi, pogledajte na Annemarie.  

 

Violet Babajko-Vigorito živi također u New Yorku, zanima se za svoje pretke, evo je na slici s roditeljima, ocem Johnom i majkom Terry.

 

Damir Levačić živi i radi u Cannesu u Francuskoj. Predsjednik je Mediteranske Šahovske Federacije, ako znate francuski kliknite na: Damir.

 

Ronald Babajko (svi zmo ga zvali Rono) umro je mlad prije nekoliko godina. Živio je punim plućima, radio je svašta, u prvom redu bio je muzičar, bubnjar. Ljeto 1987. godine obilježeno je Ronovim dolaskom na Ist. Bio je pun energije i veselja, svi još pamtimo njegov pozdrav "ča je, di si!". Dugo smo se svi prisjećali tog ljeta, s velikom tugom smo primili vijest o njegovoj smrti na Havajima, gdje je živio posljednje godine života. Veći dio života je živio u Los Angelesu.

 

Lena Cosulich živi i radi u Genovi u Italiji. Na slici je sa svojom Beatrice, koja se posebno veseli dolasku na Ist.

 

Ljudi vezanih za Ist, ima čak i u Brazilu. Dokaz za to je Janko Ilić sa donje slike.

 

Tamo gdje kiše često padaju i nema suše kao na Istu, (u Dublinu u Irskoj) živi Nives Božić. Na slici je vidimo sa njenim Karlom, Martinom i Davidom.

 

Michele Pešić živi u San Pedru u Sad-u.

 

A tu je i njena sestra, Adriana Pešić koja živi u Los Angelesu, na slici sa Ryanom Richardsom.

 

Robert Kozulić živi u okolici Pariza sa suprugom i troje djece. Radi u Peugeotu.

 

Riki Segarić živi i radi u Trstu. Kada dođe na Ist, bavi se raznim aktivnostima. Jedri, roni i ide na ribe. Pun je energije (nastupio je na ovogodišnjem plivačkom maratonu na Istu!) bavi se i brdskim biciklizmom te još nekim ekstremnim sportovima. On i članovi njegovog kluba, biciklom su spojili Trst i Zagreb, a sljedeće ljeto bi željeli pedalinama spojiti Trst i Ist! Više saznajte kliknuvši na stranice grupe Vulkan.

 

Na donjoj slici je Ante Babajko (sada Anthony!) koji je sa Ista otišao 1950. kao 12 godišnje dijete. Posljednji put je bio na Istu 1980. godine, želio bi opet doći, ali mu to zdravlje ne dopušta. Živi u San Pedru u Sjedinjenim Državama, brat je od Smiljana i Mate, dakle barba je već spomenutom Ronaldu.

 

I Danijela Levačić živi i radi u Sjedinjenim Državama. Liječnica je, trenutno je u New Jerseyu gdje specijalizira Neurologiju. Na slici je sa suprugom Melom.

 

Flavia Mrak je porijeklom sa Ista. Živi i radi u Milanu u Italiji. Evo je na slici na kojoj pokazuje kako se može provoditi aktivni odmor na Istu!

 

 

 

 

Last Updated ( Sunday, 19 September 2010 17:17 )