Nalazite se na:

Održan 9. Plivački maraton

E-mail Print PDF
User Rating: / 7
PoorBest 
There are no translations available.

alt

Po jakom maestralu i uz rekordan odaziv, održan je 9. Plivački maraton na Istu.

 

Nakon bure i kiše sve do petka, osvanula je sunčana subota. Prijave su stizale sa svih strana, već se po tome vidjelo da ćemo opet imati izvrsnu utrku. Kao i svake godine, većina plivača je došla trajektom pa se pred start stvorila uobičajena gužva. Naravno, Željana, Pave, Lucija, Nina, Duško, Irena i Sandra sve to rješavaju kao od šale

Točno u 12:45h, pod budnim okom glavnog suca Domagoja Krpine i delegata HSDP-a Milivoja Mirosavca, krenuo je maraton. Za mene, a vjerujem i ostale, najdirljiviji trenutak.

alt

alt

Zbog bure i kiše, more se malo rashladilo pa je nekima to bilo neugodno. To nije smetalo pobjednicima Duji Milanu i Karli Šitić da poprave oba rekorda staze. Duje je popravio rekord brata Marina star 4 godine i on sada iznosi 51:54 a Karla je popravila svoj rekord od lani koji je sada 53:09.

Uz to, oboren je i rekord po broju sudionika, plivalo je 136 ljudi!

alt

I nakon svega, brudet od ugora. U Mirkovoj organizaciji, skuhali su ga Karuba, Mario i brojni pomoćnici, a podjelili Duško i Bjanko te ga spojili sa Željanovom pašta šutom.

alt

I na kraju ali ne i najmanje važno, hvala svima koji su pomogli održavanju maratona, sponzorima, brojnim barkariolima, članovima ŠRD Rarog i UMIT-a, svim mještanima i prijateljima Ista.

Jubilarni 10. Plivački maraton Oko Benušića 2017. održati će se u subotu 12. kolovoza 2017.

Rezultate ovogodišnjeg maratona pogledajte OVDJE, video nakon mog povratka u Split početkom rujna.

Mladen

Last Updated ( Tuesday, 16 August 2016 14:05 )